نورالینک، استارتاپ متعلق به ایلان ماسک که درزمینه توسعه ایمپلنت مغزی با قابلیت خواندن امواج مغز کار می‌کند، موفق به جذب 43 میلیون دلار سرمایه جدید شده است.

نورالینک (Neuralink)،‌ شرکت تولیدکننده تراشه مغزی متعلق به ایلان ماسک، سال گذشته با انتشار یک ویدیو بسیاری از کاربران اینترنت را حیرت زده کرد. در این ویدیو که حالا بیش از ۶ میلیون بار در یوتیوب دیده شده است یک میمون ۹ ساله را مشاهده می‌کنید که به کمک تراشه مغزی نورالینک مشغول بازی کامپیوتری است.

نورالینک در سال 2016 تأسیس شد و می‌خواهد با یک ایمپلنت مغزی کوچک و باریک دست به کارهای بزرگی بزند. این ایمپلنت یا تراشه از چندین الکترود تشکیل شده است که می‌تواند اطلاعات نورون‌ها را جمع‌آوری کند.

نورالینک در حال حاضر روی دو محصول اصلی فعالیت دارد. اولین محصول یک تراشه مغزی است که قرار است ناتوانی حرکتی و یا بیماری‌های مختلف مغزی را درمان کند و محصول دیگر این شرکت هم رباتی است که این تراشه مغزی را در مغز انسان قرار می‌دهد.

در ماه مه، نورالینک موفق به کسب تأییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای انجام آزمایش‌های بالینی شد. البته پیش از این استارتاپ ایلان ماسک چندین‌بار خواستار دریافت چنین تأییدیه‌ای بود، اما FDA آن‌ها را رد کرده بود.

تراشه مغزی نورالینک چیست؟

تراشه مغزی نورالینک در واقع رابط بین مغز و تکنولوژی است. این چیپ مغزی که به اندازه یک سکه است، توسط جراح یا ربات نورالینک به مغز انسان متصل می‌شود.

نورالینک مدعی است این تراشه مغزی می‌تواند توانایی حرکت را به افراد ناتوان حرکتی بازگرداند و ناتوانی ارتباطی و دیداری انسان‌ها را نیز درمان کند.

این تراشه مغزی سیگنال‌های عصبی را پردازش و به یک دستگاه خارجی مثل گوشی یا کامپیوتر منتقل می‌کند. نورالینک امیدوار است افراد ناتوان یا حتی سالم در صورت تمایل بتوانند تنها با سیگنال‌های مغزی یک ماوس، کیبورد یا کامپیوتر را از طریق فکر خود کنترل کنند.

براساس اسناد سازمان بورس و اوراق بهادار ایالات‌متحده، میزان جذب سرمایه نورالینک از 280 میلیون دلار به 323 میلیون دلار در اوایل آگوست رسیده است و 32 سرمایه‌گذار در این زمینه مشارکت داشته‌اند. بیشترین سرمایه‌گذاری به شرکت Founders Fund، شرکت سرمایه‌گذاری «پیتر تیل» مربوط می‌شود.

جذب سرمایه و ارزش بازار نورالینک

نورالینک اخیراً اطلاعاتی درباره ارزش بازار خود منتشر نکرده است، بااین‌حال با جذب سرمایه جدید، حالا باید ارزشی بالاتر از گذشته داشته باشد. در گذشته، گزارشی از ارزش بازار 5 میلیارد دلاری این استارتاپ خبر داده بود.

با وجود دریافت تأییدیه و جذب سرمایه، انتقادهای زیادی به استارتاپ ایلان ماسک وارد می‌شود. یکی از انتقادهای واردشده به نورالینک، محیط کاری سمی این استارتاپ است. همچنین گفته می‌شود که نورالینک برای آزمایش ایمپلنت خود، به میمون‌های زیادی آسیب وارد کرده است.

با وجود این انتقادها، بررسی سازمان‌های دولتی راه به جایی نبرد و مدرکی مبنی بر تغییر شیوه آزمایش‌های نورالینک و آسیب به حیوانات پیدا نشد. بااین‌وجود، قانون‌گذاران در ماه جاری میلادی از سازمان بورس و اوراق بهادار آمریکا خواستند تا درباره تعداد زیاد حیواناتی که در هنگام آزمایش‌ها جان خود را از دست داده‌اند، تحقیق کند. بنابراین احتمالاً نورالینک دوباره ذره‌بین قرار می‌گیرد.